Trandafiri cu visine

de Brindusa in Prajituri, 19 Iul 2010 | 5284 vizualizari

 

Si am ajuns si in sezonul visinelor! Nu-mi place sa le mananc in stare proaspata, dar ce minunate sunt in prajituri. Pana acum obisnuiam sa fac un fel de pansidpan pe care sa-l umplu cu visine cu zahar. Anul acesta sotul meu, rememorand prajiturile facute de bunica lui, si-a adus aminte ca ea punea visinele intr-un aluat ce semana cu cel de cozonac. Am zis sa incerc si eu. Am folosit un aluat asemanator cu cel de la “Trandafiri”, pe care l-am umplut cu visine. Recunosc ca m-am inspirat si de la dentistutza

 

INGREDIENTE

  • ½ kg visine, fara samburi, presarate cu 8 linguri de zahar
  • 500 g faina pentru cozonac
  • 25 g drojdie proaspata
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte gras, caldut
  • 200 g unt topit
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie naturala
  • un praf de sare
  • zahar vanilat (facut in casa) pentru presarat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu visine:

Pune visinele intr-o strecuratoare deasupra unui castron, ca sa se scurga sucul. Amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar (din cele 200 g) si 50 ml din lapte. Lasa 15 minute. In timpul asta topeste untul si lasa-l sa se raceasca. Omogenizeaza galbenusurile si amesteca-le cu laptele ramas. Amesteca faina cu zaharul, sarea, drojdia. Adauga galbenusurile. Amesteca. Pune untul si esenta de vanilie. Amesteca cu mana, nu prea mult, doar pana ce se formeaza un aluat omogen si moale, dar care poate fi intins. Lasa la crescut cam 1 ora. 

Presara suprafata de lucru cu faina si rastoarna coca. Imparte-o in 3 bucati. Intinde fiecare bucata sa fie mai mult lunga decat lata si subtire. Pune visine pe lungimea foii, aproape de margine. Ruleaza foaia, in asa fel incat visinele sa intre inauntru. Taie bucati de 4 cm si pune-le una langa alta, in tava unsa cu unt, cu visinele in sus. Repeta si pentru restul de coca. Lasa la crescut ½ ora. In timpul asta incalzeste cuptorul la 180 C.

Coace 20- 30 minute. Dupa ce le scoti din cuptor stropeste-le cu sucul de la visine. Presara cu zahar vanilat.

TIPS-URI

1

ingredientele sunt pentru o tava rotunda cu diametrul de 40 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire